HELSINGIN KUULUISIN MAKKARA ON NYT KUKITETTU!

makkara-2

Kauppakeskus Citycenter ja Sponda Oyj järjestivät Makkaratalon 50-vuotisjuhlien kunniaksi suunnittelukilpailun taidealan opiskelijoille helsinkiläisille rakkaan makkaran pukemisesta juhla-asuun. Tuomaristo valitsi maamerkkirakennuksen uloketta kaunistamaan KITE+DART-nimisen teoksen, joka on nyt nähtävillä keskustan paraatipaikalla elokuun loppuun saakka.

KITE+DART-teoksen on suunnitellut muotoilun opiskelija Eveliina Juuri Aalto-yliopistosta.

KITE+DART

IMG_3092

”Oma tyylini on hyvin graafinen ja halusin tyylilleni uskollisesti suunnitella jotain visuaalisesti kiinnostavaa, mutta yksinkertaista. Idea kuvioon syntyi Makkaratalon koristekiven muodosta, valkoinen väri oli selkeä valinta tumman kiven rinnalle. Työtä tehdessä sain kommentin, että hahmottelemani kuvio muistuttaa vahvasti Keskuskadun laatoituksen kuviota, jota kutsutaan Penrosen laatoiksi. Ajatus oli matemaattisesti kiinnostava ja päätin, että Keskuskadun laatoituksen kuvio olisi hauska toistaa suoraan viivapiirroksena Makkaraan. Tästä syntyi teos KITE+DART eli leija ja nuoli, minkä muotoisista paloista Penrosen jatkuva geometrinen kuviokin koostuu.

Historiallisen Keskuskadun ja Citycenterin yhdistävä teos toimii hyvin ympäristössä, missä ihmiset ja kulkureitit kohtaavat ja risteävät. Verkkomainen rakenne tukee tätä ideaa ja parhaimmassa tapauksessa se tarjoaa katsojalle tilaisuuden oivaltaa, miten muotokieli toistuu viereisellä Keskuskadulla ja Makkaratalon koristuksessa.”

Eveliina Juuri
Muotoilun opiskelija, Aalto-yliopisto
Kukita Makkara -suunnittelukilpailun voittaja

 

”KITE+DART on päättymätön kuvio, joka ei toista itseään, kuten ei Citycenterkään.”

Stuba Nikula
Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja
Tuomariston edustaja

© CITYCENTER 2016

OIKEUDET MUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN.
HISTORIAKUVAT: HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO